Завърши първия за годината турнир от големия шлем“.  Australian Open

...
Завърши първия за годината турнир от големия шлем“.  Australian Open
Коментари Харесай

Какво ни показа Australian Open 2024?

Завърши първия за годината шампионат от „ огромния шлем “.  Australian Open 2024 сервира доста страсти на почитателите на тениса по целия свят, и счупи някои върхове. Изненади не липсваха, както при дамите, по този начин и при мъжете, а мъжката конкуренция бе изпъстрена с рекорден брой 5-сетови мачове.

Сякаш, при дамите, логиката спечелва, и Арина Сабаленка се поздрави с крайния триумф. Състезателката от Беларус изглеждаше много безапелационна при започване на шампионата, като безусловно газеше своите съпернички на корта. Вече двукратната шампионка от „ шлема “ напълно справедливо завоюва втора поредна купа в Мелбърн и сподели, че е узряла за огромни неща. Сабаленка доста усъвършенства играта си напоследък, а двойните неточности наподобява, че към този момент не са проблем. Тепърва ще забележим дали на оставащите 3 мейджъра, Арина е способна на нов успех, само че сигурно тя даде сериозна поръчка за един извънреден сезон.

Безспорно сензациите на шампионата при дамите не липсваха, а ранните загуби на Ига Швьонтек и Елена Рибакина само демонстрират жестоката конкуренция, а международната номер 1  сама показа след приключването на присъединяване си в Мелбърн, че не е съумяла да се оправи с огромното напрежение. Колкото до финалистката от Откритото състезание на Австралия 2023, провалянето от Ана Блинкова несъмнено пристигна като леден душ за Рибакина, защото преди началото на шампионата, редица експерти я слагаха в сметките за трофея. Представителката на Казахстан ще би трябвало да си извади поуките преди идващите провокации пред нея, с цел да може още веднъж да се бори за огромните трофеи. Не бива да се подценява и обстоятелството, че Елена Рибакина загуби ужасно доста точки с отпадането си във втория кръг на  Australian Open, а това съществено ще се отрази на нейния ранкинг.

Добри думи за представянето си в първия огромен мейджър за сезона заслужава и Кори Гоф. Американката бе спряна на полуфиналите от Арина Сабаленка, само че Гоф още веднъж сподели, че е способна да се бори против най-хубавите. И въпреки че в този момент, Сабаленка взе своя сладостен реванш за загубата във финала на  US Open, 19-годишната тийнейджърка несъмнено може да извади позитиви.

Продължава сериозния напредък и на Мира Андреева, която доближи до втората седмица на шампионата, и още веднъж загатна за огромен капацитет. Друга съветска тенисистка също сграбчи вниманието на специалистите, като става въпрос за Мария Тимофеева. Тимофеева мина сполучливо квалификациите, и записа 3 триумфа в главната скица, преди да бъде спряна на осминафиналите, от украинката, Марта Костюк. По пътя си към най-хубавите 16, Тимофеева отстрани някогашната номер 1 Каролин Вознячки, а чудесното показване на тенисистката не остана неусетно, като от през днешния ден тя се изкачи с цели 70 места нагоре в международната класация.

2 украинки пък несъмнено „ написаха историята “ за своята страна в Мелбърн и за първи път Украйна имаше 2 представителки в топ 8 на шампионата. Марта Костюк и Даяна Ястремска стигнаха до четвъртфиналите,  а пътят на Ястремска стигна до полуфиналната фаза, стартирайки още от квалификациите.

Все отново, трофеят на Арина Сабаленка наподобява изцяло подобаващ и тя в действителност сподели с играта си, че все още е  тенисистката в най-хубава форма.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР